Wardrobe Post 2022

Wow! Je tu rok 2022 a s ním nová záplava fotek z mého šatníku! Uteklo to neskutečně rychle a zpětně si uvědomuju, že se toho i dost stalo…
Pojťme si to zrekapitulovat. Vítejte u mého Wardrobe Postu 2022!

Rok 2021 se pro mě nesl v duchu adaptace na nové prostředí. Covidová nutnost výpomoci na jiných pracovištích mě zavedla až na JIP, kde jsem se po pár měsících rozhodla i zůstat. Dalo mi to novou chuť do života, pocit, že má moje práce zase smysl. Brzy tomu bude rok, co jsem poprvé strčila nos na jednotku intenzivní péče. Naučila jsem se vše, co je potřeba? Ani zdaleka. Neustále se tu učím novým věcem, vidím plno zajímavých případů, je to hodně specifická práce, jiná než dělat sestru na standardním oddělení. Jsou i dny, kdy si říkám, že to asi není úplně pro mě, protože je to daleko víc stresující, ale zatím se mi tam moc líbí.
Technický update – mám svou pracovnu, jupí! Ale chybí mi stůl na šicí stroj, protože na něm momentálně sedí vcelku velký monitor. A konečně jsem si v loňském roce pořídila notebook, takže nelezu přiteli na PC a můžu si tvořit kdy a jak chci. Co se šití týče, moc jsem toho neušila. Byly světlejší dny… počkat? Wow, ušila jsem asi 7 kousků obečení! To není vůbec špatné! A novinka? Prvně jsem si zkoušela ušít něco z teplákoviny – mikinu. Bylo to fajn a vcelku rychlé. Pak ještě takové pohodlné šaty na doma, též z teplákoviny. Takže jsem vyzkoušela šít z něčeho jiného než bavlny a to je velký pokrok. Overlock je však bohužel ve fázi řešení a zatím v nedohlednu.
Bydlení jsem si hezky zabydlela. Domov to byl už od začátku, ale teď je to i nábytkem vybavený domov s obývákem, kam můžeme zvát návštěvy a ložnicí, kde se hezky spí. Ale hlavně tou pracovnou, ghghghg! A když jsem zmínila obývák, tak navážu – máme televizi! Tolik let jsme ji neměli a jediný důvod si ji pořídit byl sledovat seriály na Netflixu hezky z pohodlí gauče na větším formátu a taky fakt, že bychom chtěli Playstation. A taky ho máme… Mám divný pocit, že kvůli tomu nedokončím své studium, protože mám rozehráno několik skvělých her a čas u toho utíká až příliš rychle…
Moje vlasy mají poprvé fakt šílenou barvu – růžovou! Nakombinovat to s lolitou byl krapet oříšek, ale zvládla jsem to a téhle změny nelituju!
A co expanze lolita šatníku? Nějaká proběhla. Pár kousků opustilo mou skříň, pár jich jich přibylo, ale co je hlavní – už mám tu skříň!!! Šaty mi nevisí někde v komoře, ale v pořádné skříni, hezky uspořádané. A to je potom krása se na to dívat. V šatníku mi přibylo samozřejmě několik handmade kousků, pak indie brand kousky a našel se i nějaký ten brand. To ostatně vidíte na fotkách níže 🙂

Co bych vám tak pověděla mých šatech… No, fakt je ten, že mi neustále ubývají OP, protože jsem zjistila, že to je pro mě minimálně nositelný kousek. Za to JSK mám dost ráda. Sice nejsou tak univerzální jako sukně, ale na stranu druhou dělají o něco větší parádu. Z nových kousků za rok 2021 mi přibyly JSK od Innocent World – Happy London. Jsou krásné. Těším se, až je někam vezmu. Byla to taková náhodná koupě. Líbily se mi, byly dokonce nové s cedulkou a slečna je prodávala na Lacemarket za fakt příjemnou cenu. Dalšími jsou JSK Galaxy Witch od lADY sLOTH a samozřejmě jsem nějaké JSK i ušila – konkrétně The Spell, o kterých je i zmíňka v jednom z článků nového vydání Sličné Antonie 🙂 Střih chce ještě doladit. Byl to takový můj pokus, který vyšel, byť ne úplně dokonale.

Velkou část mé sbírky tvoří mnou šité kousky. Já prostě šití sukní miluju! Je to snadné a taková obyčejná sukně má tolik možností jak ji nakombinovat do výsledného outfitu. V minulém roce se do mého srdce opět ve velkém prodrala Gothic Lolita a je zase mým stylem číslo 1! Není překvapením, že jsem v nakoupila, ale také ušila, hlavně gothic kousky, z čehož jsem moc moc šťastná. Vzkřísit můj gothic lolita šatník prostě působí jako správná věc. Jako něco, co jsem měla udělat už dávno. Gothic lolita je prostě to, v čem se cítím svá. A co je nového? Sukně Where is the Cat od Lady Sloth, překrásný gothic kousek, na jehož vydání se čekalo pár let. Dále pak několikero handmade sukní a poprvé jsem si něco objednala z preorderu brandové značky, konkrétně sukni Nakayoshi ginger Cookie od Angelic Pretty. Co si o ní myslím si můžete přečíst v článku tady.

Halenka je neodmyslitelnou součástí každého outfitu. Je fajn jich mít víc, i když jsou třeba ve stejné barvě. JSK či sukně v kombinaci s halenkou se stojáčkem nebo kulatým límečkem hned dává výslednému coordu jiný nádech. Existuje tolik různých designů, tomu přeci nejde odolat. U halenek neexistuje slovo dostatek, protože jich prostě nikdy nemáte dost 😀 V budoucnu bych určitě chtěla nějakou tmavší červenou! Ta mi chybí a přitom bych ji využila k tolika outfitům. Bohužel jsem zatím nenarazila na design, který by se mi líbil… Mám i plno loliable triček, ale ta nejsou čistě lolití a proto jsem je do tohoto wardrobe postu nezahrnula 😀

Cardigany a bolera jsou moc fajn, když jste zmrzliny jako já, ale taky proto, že vrstvení je hrozně fajn a opět dá výslednému outfitu jiný vzhled. Tuhle část šatníku bych do budoucna chtěla o několik kousků rozšířit 🙂

Moje sbírka bot se v minulém roce příliš nezměnila. Koupila jsem si pouze jeden pár bot a to platformy s netopýřími křídly. Chtěla jsem nějaké pohodlné lolita boty bez mašliček, co by šly dohromady s tou víc gothic částí mého šatníku 🙂

Aliexpress – Gururu

Přiznejme si to… Bez doplňků prostě perfektní outfit neuděláme 🙂 Můj oblíbený kousek z těch „na hlavu“ je baret. Ono to je docela jasné, když kouknete kolik jich mám 😀 Minulý rok jsem také získala jeden z mých obrovských dream itemů – bonnet od Triple Fortune- Stále mám z něj obrovskou radost! Krom toho jsem i poprvé objednávala oblečení z Killstar. Znám sice tuhle značku celkem dost let, ale měla jsem za to, že jsou z USA a nějak jsem na ně úplně zapomněla, což je škoda! Pak jsem si vzpomněla a wow – mají wepshop v EU, to je parádní! Takže jsem si tam nakoupila pár fakt hezkých věcí. Jejich goth oblečení jde skvěle dohromady s lolita módou! Ne všechno, samozřejmě. Ale pár kousků se tam najde. A ty kabelky!

Přemýšlela jsem, jestli mám i letos zahrnout do wardrobe postu svou makeup kolekci, ale beztak ji víceméně vidíte na poslední fotce 🙂 Mám mnoho paletek, hlavne od TooFaced. Pečující kosmetiku – odličovače a tak – používám od SephoraCollection. Z korektorů u mě stále vede značka NARS a řasenku stále používám DamnGirl od TooFaced 😀 Nic moc se nezměnilo. Ono o makeupu je to na samostatný post, který třeba brzy napíšu 🙂 Pokud byste tedy někdo chtěl!

To je tedy vše, určitě mi sem do komentářů můžete poslat link na vaše wardrobe posty! Ráda se podívám!
Napočtenou příště!

Yuki

zdejší pisálek, gothic lolita, milovník klasické hudby a metalu, volnočasová švadlena/ fotografka/ pletařka... mám hromadu koníčků. Hrůza!

Čtěte dál

PředchozíDalší

Jeden komentář u “Wardrobe Post 2022

  1. To že máš nádherný šatník, kde je toho spousta k obdivování, to jsem věděla už dávno. Ale co mě dostalo tentokrát, je ta skříň! Ta je bombastická! A jak to tam máš všechno krásně zorganizované – radost pohledět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *