>Dream Item< Triple Fortune bonnet

Hezký den! Potom, co jsem víceméně doskládala skříně pro své oblečení, se mi vrátila chuť skládat outfity a nosit lolita módu. Náhodou jsem projížděla Mercari, když v tom jsem objevila něco, po čem toužím neskutečně dlouho, celou řádku let, ale ne a ne to sehnat za fajn cenu. A pak? Jako by se po tomto designu bonnetů od Triple Fortune slehla zem… Samozřejmě jsem chytila příležitost za pačesy a hned jsem jej objednala. Přišel neskutečně rychle a byl zabalený tak pečlivě, že jsem se tam dobývala jako do Takeshiho hradu… Plno bublinek, nafukovacího polstrování, zkrátka se snažili, aby bonnet přes půl světa dorazil nepoškozen. A to se jim povedlo! Je překrásný!

Zkoumala jsem celkem důkladně jak je ušitý. Je tam několik kovových částí v oblasti horního oblouku bonnetu a v části, co je jako čelenka na hlavě. Celý kousek drží na hlavě stabilněji díky hřebínku umístěném uprostřed, který je též kovový.
Krajka je silonová, to mě malinko zklamalo, ale ve výsledku to vypadá hezky. Já osobně bych volila tylovou, ale ta by asi takto nedržela tvar. Možná právě kvůli pevnosti, nebo spíš poddajnosti, zvolili právě silonovou krajku. Některé komponenty, jako růže a jiné drobotiny, jsou přilepené tavnou pistolí. Udělala bych to asi stejně. Pochybuji, že by někdo házel bonnet do pračky, trochu sebevražda… Korunka na mašli je nádherný detail a boc se mi líbí to černé peří. Nařasený červený šifon olemovaný prýmkem a kraječkou vypadá zkrátka překrásně! Vršek je olemovaný, zdá se, šikmým proužkem ze saténu nebo něčeho takového.
Zezadu je bonnet celý černý. Také s mašlí s malou korunkou jako příjemný detail a po stranách jsou velké ruže, stuha…
Celkové dojmy z tohoto kousku jsou opravdu pozitivní. Je ještě krásnější než jsem si představovala a sedí mi lépe než jsem předpokládala. Z prvu jsem si říkala, zda tuto barvu využiju, protože by pro mě byl lepší celočerný, ale nakonec jsem si řekla – moment! Vždyť mám HolyLantern! K těm to půjde skvěle! A taky že jo 🙂 Z Aliexpressu jsem si objednala boty, co jsem měla v košíku dané dlouho, ale stále jsem váhala. A nakonec proč ne? Bude super mít nějaké lolita boty bez mašle. Dorazily pár dní potom, co dorazil bonnet a taky jsou velice kvalitní, nádherné, ale hlavně! POHODLNÉ! Mega pohodlné… Nosím je i ke casual goth outfitům. Vypadají fakt dobře… Uvažuji, že si koupím druhé v tmavě červené.

Celkově uvažuji nad tím, že bych mohla podle konstrukce tohoto bonnetu ušít svůj vlastní v černé. V minulosti jsem párkrát bonnet šila, ale byl to soft bonnet, což je spíše něco jako přerostlý headdress. Mnoho doplňků z této kategorie se mi spíš nelíbí, ale bonnet od TF má nádherný, slušivý tvar a přesně něco takového bych si přála také vytvořit.

Jak jsem se zmiňovala na začátku, zase jsem dostala chuť nosit lolita módu, takže tady je několik mých posledních outfitů… 2 z nich jsou pro postovací ponděli – challenge na LKD, kde vytváříte coord na zadané téma. Zbylé 2 jsou casual na procházku. Tu sukni s měsíci jsem si teď nedávno ušila. Naprosto jí miluju! Z nějakého důvodu spolu s mou lolita krizí odešla i krejčovská krize a dodělala jsem většinu svých zpožděných zakázek. Možná jsem měla celkově tvůrčí krizi…

  1. Outfit na návštěvu dědy
    sukně – handmade
    tričko – sekáč
    brož – LadySloth
    zbytek offbrand
  2. Postovací Ponděli – White Witch
    Dle mého, studenti Bradavic jsou White Witches, takže jsem poskládala takový HP inspired coord. Mám dokonce i větvíka! Bohužel svou hůlku jsem někam založila při loňském stěhování…
    sukně – Maxé
    halenka – AngelicPretty
    boty – Aliexpress
    zlatonka – Pandora
    zbytek offbrand, handmade
  3. Outfit na kávu s kamarádkou
    halenka – AnkRouge
    sukně – handmade
    boty – Aliexpress (to jsou ty totálně boží boty bez mašle, co mi teď přišly!)
    doplňky – LadySloth, offbrand, handmade
  4. Postovací Pondělí – CzechMade (zní to jako Checkmate – šach mat 😀 )
    Moc kousků od českých švadlenek už bohužel nemám, ale tahle sukně od Maxé je nejen jedna z mých prvních lolita sukní, ale také moje nejoblíbenější.
    sukně – Maxé
    halenka – AnkRouge
    cardigan – H&M
    boty(ty boží), ponožky – Aliexpress
    zbytek offbrand

ZPĚT K BONNETU! Tady je můj coord z bonnetem, konečně… Hned co mi přišel, jsem poskládala ještě jeden coordinate, ale tenhle se mi líbí víc, kvůli botám 😀 Bohužel jsem neměla prostor vyfotil celý outfit foťákem, takže mám jen takovouhle mirror selfie… Už máme v bytě nábytek, takže zdí bez ničeho ubývá 😀 Ale mám alespoň decentní autoportrét! Chtělo by to tenhle outfit vzít na nějaké pořádné focení, až si k tomu ušiju i šifonovou spodní sukni :3

JSK – Angelic Pretty HolyLantern
halenka – Infanta
spodní sukně – Maxé
bonnet – TripleFortune
boty, ponožky – Aliexpress
doplňky – handmade, offbrand

No a to je konec článku plného fotek a pozitivní energie!

Děkuji za přečtení, případné komentáře a u dalšího článku napočtenou příště!

Yuki

zdejší pisálek, gothic lolita, milovník klasické hudby a metalu, volnočasová švadlena/ fotografka/ pletařka... mám hromadu koníčků. Hrůza!

Čtěte dál

PředchozíDalší

Jeden komentář u “>Dream Item< Triple Fortune bonnet

  1. Super článek nejen o překonání tvůrčí krize, která postihuje každého tvůrce (bohužel se ty tvůrčí krize časem někdy protahují), ale hlavně o dalších nových krásných kouscích. Ta měsíční sukně je opravdu krásná, taky miluju tyhle motivy, ale sehnat ty přesně správné je někdy hodně složité. Ale pak to stojí za to. Taky mám v top oblíbených jedny z mých šatů s nočními motivy.

    A ten nový bonnet je opravdu kouzelný, nádherný. To byla super koupě. Na ten se nemůžu vynadívat. To se opravdu povedlo. Jen škoda u takových kousků, že nemohou být pratelné, protože údržba je časem složitá. Chápu že by pak i cena byla trochu vyšší, ale někdy i tyhle úpravy se vyplatí. Stačilo by např. kdyby nepratelné dekorace byly na připínání a zbytek na vyprání. Mj. právě o to se také hlavně při šití snažím, protože nikdy se neví, kdy dojde k nehodě (nečekaný déšť slanečků, vítr s pískem ze Sahary, polití čajem ap.), a pak není nad možnost to vše vyprat. Pokud se něco nedá vyprat nebo vyčistit, mám z toho pomalu husinu to použít 🙂

    No a závěrem ten vyfocený komplet na posledních dvou fotkách v kombinaci pouze černé a vínové je prostě úžasný. To není kompliment, to je prostě fakt 🙂 Když se dá více správných věcí správně dohromady, je výsledek kouzelný. A i když je to čistě můj subjektivní názor, stojím si za ním 🙂
    Takže přeji více takových správných nákupů a méně tvůrčích krizí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *